Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Rekrut November/Disember 2012

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by atreyudevil on Thu Nov 08, 2012 3:37 pm

Bro fauziseal, kita tunggu undervain respond dlu eh!

atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Posts : 9565
Join date : 18/04/2010

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by Steven 12 on Thu Nov 08, 2012 10:15 pm

Selamat Datang -->Fauziseal n Zerocool !!
avatar
Steven 12
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 711
Reputation : 161
Join date : 19/11/2011
Location : Between the bluesky & planet earth

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by venez on Fri Nov 09, 2012 3:45 am

fauziseal wrote:salam semua,

Saya Fauzi
Saya berminat segala tentang kepolisian dan ketenteraan. Nak tanya macam mana nak pergi latihan menembak di lapang sasar KKB? kena booking dulu ke???

salam n selamat dtg ke mymil, utk latihan menembak tuh kena tunggu undervein yerk...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by Akmal3110 on Fri Nov 09, 2012 9:02 am

fauziseal wrote:salam semua,

Saya Fauzi
Saya berminat segala tentang kepolisian dan ketenteraan. Nak tanya macam mana nak pergi latihan menembak di lapang sasar KKB? kena booking dulu ke???

Welcome bro!
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by kapokbesi on Sat Nov 10, 2012 9:01 pm

fauziseal wrote:salam semua,

Saya Fauzi
Saya berminat segala tentang kepolisian dan ketenteraan. Nak tanya macam mana nak pergi latihan menembak di lapang sasar KKB? kena booking dulu ke???

selamat datang fauziseal..enjoy ye kt sini..pelan2 kayuh.same2 kongsi maklumat..
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by Falihin.Ramlan on Mon Nov 12, 2012 9:28 am

ramai dah rekrut lapor diri ni....bila nak mula ujian pemanasan ni?? hahahaha feel free rakan2 disini kalau sudi berkongsi gambar2 military yang menarik untuk disunting oleh saya...

Falihin.Ramlan
Civilian

Malaysia
Posts : 5
Reputation : 4
Join date : 18/09/2012

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by venez on Mon Nov 12, 2012 9:50 am

Falihin.Ramlan wrote:ramai dah rekrut lapor diri ni....bila nak mula ujian pemanasan ni?? hahahaha feel free rakan2 disini kalau sudi berkongsi gambar2 military yang menarik untuk disunting oleh saya...

bro, cuba design banner baru untuk mymil, manaler tau admin minat, leh buat banner baru n cresdit to u... Smile
gunapakai gambar nih :

picture credit to hisham ace...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by atreyudevil on Mon Nov 12, 2012 3:24 pm

hahaha~~
awat ko tak wat Ven?
kekekkeke

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by Falihin.Ramlan on Mon Nov 12, 2012 5:17 pm

InsyaAllah...hehehhe idea2 dari tuan2 dan puan2 sekalian amat saya hargai...

Falihin.Ramlan
Civilian

Malaysia
Posts : 5
Reputation : 4
Join date : 18/09/2012

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by atreyudevil on Tue Nov 13, 2012 9:45 am

kalau ada apa2 karya mengenai mymil nak diketengahkan, boleh la post kat thread ni

http://mymil.forums2u.com/t761-mymil-paintjob

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by venez on Wed Nov 14, 2012 3:28 am

atreyudevil wrote:hahaha~~
awat ko tak wat Ven?
kekekkeke

aku menunggu hasil keje kawan2 dulu...

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Salam semua..

Post by Norazmanmohammed on Sun Dec 09, 2012 3:21 pm

Pengenalan yg ringkas. Nama Nor Azman Mohammed.. mungkin antara yg tua kat sini sbb umur dh 43 tahun. bertugas sbg guru. Dh berkhawin tentunya, anak ada 3 org. Semuanya hero2 belaka. Tinggal menetap di Kuala Kangsor... kampung teman ler tu....

Norazmanmohammed
Civilian

Malaysia
Posts : 1
Reputation : 2
Join date : 09/12/2012

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by Akmal3110 on Sun Dec 09, 2012 3:30 pm

Norazmanmohammed wrote:Pengenalan yg ringkas. Nama Nor Azman Mohammed.. mungkin antara yg tua kat sini sbb umur dh 43 tahun. bertugas sbg guru. Dh berkhawin tentunya, anak ada 3 org. Semuanya hero2 belaka. Tinggal menetap di Kuala Kangsor... kampung teman ler tu....

Welcome cikgu!
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by mumuchi on Sun Dec 09, 2012 4:30 pm

Welcome Yeop. Pelan2 kayuh.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by Steven 12 on Sun Dec 09, 2012 10:58 pm

selamat datang kpd semua yg baru join....
avatar
Steven 12
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 711
Reputation : 161
Join date : 19/11/2011
Location : Between the bluesky & planet earth

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by venez on Tue Dec 11, 2012 3:23 am

Norazmanmohammed wrote:Pengenalan yg ringkas. Nama Nor Azman Mohammed.. mungkin antara yg tua kat sini sbb umur dh 43 tahun. bertugas sbg guru. Dh berkhawin tentunya, anak ada 3 org. Semuanya hero2 belaka. Tinggal menetap di Kuala Kangsor... kampung teman ler tu....

selamat dtg ke mymil bang... Smile

--------------------my siggy below--------------------




avatar
venez
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 17387
Reputation : 581
Join date : 19/04/2010
Age : 38
Location : AFNG

http://venez2.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by kapokbesi on Tue Dec 11, 2012 11:57 am

Norazmanmohammed wrote:Pengenalan yg ringkas. Nama Nor Azman Mohammed.. mungkin antara yg tua kat sini sbb umur dh 43 tahun. bertugas sbg guru. Dh berkhawin tentunya, anak ada 3 org. Semuanya hero2 belaka. Tinggal menetap di Kuala Kangsor... kampung teman ler tu....

selaamt datang azman..rapat2 betul nama tuh..enjoy n pelan2 kayh yop.. Smile
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

salam perkenalan

Post by omarb69 on Tue Dec 11, 2012 12:21 pm

assalamualaikum,

Nama saya Syed Omar. Saya berasal dari Petaling Jaya, Selangor. Saya masih lagi student dan sedang melanjutkan pengajian di University of Adelaide, Australia dalam jurusan ekonomi dan kewangan. Dari kecil saya memang minat tentang apa-apa yang berkaitan dengan military dan sekarang saya memang suka mengikuti perkembangan military tanah air. Saya berharap untuk menambahkan lagi knowledge saya tentang pertahanan tanah air. Kalau ada informasi baru atau cerita2 menarik tentang military sila lah kongsi dengan saya.

Sekian,
syed

omarb69
Civilian

Malaysia
Posts : 2
Reputation : 3
Join date : 11/12/2012

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by Akmal3110 on Tue Dec 11, 2012 12:29 pm

omarb69 wrote:assalamualaikum,

Nama saya Syed Omar. Saya berasal dari Petaling Jaya, Selangor. Saya masih lagi student dan sedang melanjutkan pengajian di University of Adelaide, Australia dalam jurusan ekonomi dan kewangan. Dari kecil saya memang minat tentang apa-apa yang berkaitan dengan military dan sekarang saya memang suka mengikuti perkembangan military tanah air. Saya berharap untuk menambahkan lagi knowledge saya tentang pertahanan tanah air. Kalau ada informasi baru atau cerita2 menarik tentang military sila lah kongsi dengan saya.

Sekian,
syed

Selamat datang bro!
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by mumuchi on Tue Dec 11, 2012 1:11 pm

Welcome Omar. Tak perlu segan2 join. Pelan2 kayuh.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by atreyudevil on Tue Dec 11, 2012 1:19 pm

Norazmanmohammed wrote:Pengenalan yg ringkas. Nama Nor Azman Mohammed.. mungkin antara yg tua kat sini sbb umur dh 43 tahun. bertugas sbg guru. Dh berkhawin tentunya, anak ada 3 org. Semuanya hero2 belaka. Tinggal menetap di Kuala Kangsor... kampung teman ler tu....

Huih,, Welkam Chegu, orang Kuale ghopenye!
makin bertambah le brigade Perak nih!

hehehehe

omarb69 wrote:assalamualaikum,

Nama saya Syed Omar. Saya berasal dari Petaling Jaya, Selangor. Saya masih lagi student dan sedang melanjutkan pengajian di University of Adelaide, Australia dalam jurusan ekonomi dan kewangan. Dari kecil saya memang minat tentang apa-apa yang berkaitan dengan military dan sekarang saya memang suka mengikuti perkembangan military tanah air. Saya berharap untuk menambahkan lagi knowledge saya tentang pertahanan tanah air. Kalau ada informasi baru atau cerita2 menarik tentang military sila lah kongsi dengan saya.

Sekian,
syed

Welkam bro, tarahal sini mmg forum pun, moga kita bleh sama2 berkongsi info nanti, harap bleh join apa2 shj perbincangan kat sini, jgn segan!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by kapokbesi on Wed Dec 12, 2012 2:19 pm

omarb69 wrote:assalamualaikum,

Nama saya Syed Omar. Saya berasal dari Petaling Jaya, Selangor. Saya masih lagi student dan sedang melanjutkan pengajian di University of Adelaide, Australia dalam jurusan ekonomi dan kewangan. Dari kecil saya memang minat tentang apa-apa yang berkaitan dengan military dan sekarang saya memang suka mengikuti perkembangan military tanah air. Saya berharap untuk menambahkan lagi knowledge saya tentang pertahanan tanah air. Kalau ada informasi baru atau cerita2 menarik tentang military sila lah kongsi dengan saya.

Sekian,
syed

waalaikumussalam omar..selamt dat ke mymil..pelan2 kayuh n klu ade sesuatu, bolh la kongsi sama..enjoy.. Smile cheers
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by jebat2000 on Fri Dec 14, 2012 1:41 pm

kapokbesi wrote:
omarb69 wrote:assalamualaikum,

Nama saya Syed Omar. Saya berasal dari Petaling Jaya, Selangor. Saya masih lagi student dan sedang melanjutkan pengajian di University of Adelaide, Australia dalam jurusan ekonomi dan kewangan. Dari kecil saya memang minat tentang apa-apa yang berkaitan dengan military dan sekarang saya memang suka mengikuti perkembangan military tanah air. Saya berharap untuk menambahkan lagi knowledge saya tentang pertahanan tanah air. Kalau ada informasi baru atau cerita2 menarik tentang military sila lah kongsi dengan saya.

Sekian,
syed

waalaikumussalam omar..selamt dat ke mymil..pelan2 kayuh n klu ade sesuatu, bolh la kongsi sama..enjoy.. Smile cheers
welkam aboard sdr omar...adakah anda bercadang utk masuk tentera bila habis belajar nanti?

--------------------my siggy below--------------------

avatar
jebat2000
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 991
Reputation : 126
Join date : 21/04/2010
Age : 55
Location : jitra

http://lamandihati.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by jebat2000 on Fri Dec 14, 2012 1:49 pm

Norazmanmohammed wrote:Pengenalan yg ringkas. Nama Nor Azman Mohammed.. mungkin antara yg tua kat sini sbb umur dh 43 tahun. bertugas sbg guru. Dh berkhawin tentunya, anak ada 3 org. Semuanya hero2 belaka. Tinggal menetap di Kuala Kangsor... kampung teman ler tu....
welkam bang...anda belum tua tapi nampaknya banyak pengetahuan dan pengalaman...dan selamat berforum dengan berkongsi pengetahuan anda disini. Very Happy

--------------------my siggy below--------------------

avatar
jebat2000
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 991
Reputation : 126
Join date : 21/04/2010
Age : 55
Location : jitra

http://lamandihati.wordpress.com/

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by yinchet on Fri Dec 14, 2012 2:10 pm

welcome to all new recruit.
hope you enjoy your stay here. cheers
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by omarb69 on Sat Dec 15, 2012 12:30 pm

jebat2000 wrote:
kapokbesi wrote:
omarb69 wrote:assalamualaikum,

Nama saya Syed Omar. Saya berasal dari Petaling Jaya, Selangor. Saya masih lagi student dan sedang melanjutkan pengajian di University of Adelaide, Australia dalam jurusan ekonomi dan kewangan. Dari kecil saya memang minat tentang apa-apa yang berkaitan dengan military dan sekarang saya memang suka mengikuti perkembangan military tanah air. Saya berharap untuk menambahkan lagi knowledge saya tentang pertahanan tanah air. Kalau ada informasi baru atau cerita2 menarik tentang military sila lah kongsi dengan saya.

Sekian,
syed

waalaikumussalam omar..selamt dat ke mymil..pelan2 kayuh n klu ade sesuatu, bolh la kongsi sama..enjoy.. Smile cheers
welkam aboard sdr omar...adakah anda bercadang utk masuk tentera bila habis belajar nanti?

Thanks for the warm welcome guys. really appreciate it. Memang saya berminat nak masuk ATM lepas belajar. From what i understand, kalau ada ijazah boleh terus masuk sebagai pegawai graduan, please correct me if im wrong. Tapi, saya ambik course kewangan. Takut tak compatible pulak. And adakah career prospect dalam ATM bagus in the long-run? how long do i have to serve?

omarb69
Civilian

Malaysia
Posts : 2
Reputation : 3
Join date : 11/12/2012

Back to top Go down

Re: Rekrut November/Disember 2012

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum