Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

The Land Of Smile(Thailand)

View previous topic View next topic Go down

The Land Of Smile(Thailand)

Post by samuraisan on Fri Sep 14, 2012 7:41 pm

Very Happy oleh sebab aku pernah dok Bangkok Thailand hampir 2 tahun lebih aku
nak letak gambar2 dan Video tentang Thai khasnya...aku selalu berulangalik
sekarang kerana tugas dalam setahun banyak berubah dari segi Harga makanan dan barang2 keperluan..kenapa aku bandingkan Negara kita dan Thai sebab dalam semua Negara2 Jiran kita yang lain Thailand hampir ada kesamaan..duit kita pun nilai hampir sama -+ rm 10=100baht..
tapi kita patut beruntung dok Malaysia rm5 boleh makan Nasi Tengahari kenyang...di Thailand terutama Bangkok kalau nak cari Kedai orang islam hatta gerai tepi jalan Tomyam Kun ada yang dah cecah kat rm10=100 baht

[You must be registered and logged in to see this image.]

nanti aku sambung sebab tetikus aku buat hal hehehee Razz

avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by standupper on Fri Sep 14, 2012 7:48 pm

Alamak cerita sekerat-sekerat ler... cepat ganti dengan tetikus dengan kekucing!
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by samuraisan on Fri Sep 14, 2012 7:59 pm

kalau KL ada khidmat ni berani tak wanita2 KL pada aku tak perlu sebab KL taklah besar dan tak sesak...mungkin kalau kat KL boleh terjadi sesuatu yang buruk buat wanita2 tapi Bangkok berani buat Bapa Polisi bagi satu duummmm tepat kat kepala

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

aku pun macam brother kat bawah ni kadang2 dulu sebab Ofis aku kat tengah pusat sesak bandar harga tengok berapa jauh 20 baht paling murah

[You must be registered and logged in to see this image.]

abang2 ni dok tunggu dekat depan Ofis waktu balik tapi ada jugak yang bayar bulanan...lepas aku amik gambar ni aku pun balik naik khidmat motor ni ..rumah aku kat area Sukhumvit jugak tapi Sukhumvit panjang dan besar
sebab kalau naik Skytrain biasalah sesak lepas abis keje

[You must be registered and logged in to see this image.]





avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by samuraisan on Fri Sep 14, 2012 8:17 pm

Very Happy nak tahu apa ada dalam Jim Thompson nanti aku sambung
lagi

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by Akmal3110 on Fri Sep 14, 2012 10:01 pm

Tapi Hatyai best hehehehe
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by samuraisan on Sat Sep 15, 2012 4:01 am

Akmal3110 wrote:Tapi Hatyai best hehehehe

Hatyai kalau ikut Nafsu lelaki masih tahap sederhana lagi Razz Razz
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by samuraisan on Sat Sep 15, 2012 4:18 am

Aku pun lupa berapa belas kali aku datang sini..bawa sahabat handai kaum keluarga yang datang Bangkok nak lawat Rumah Jim Thompson..oleh sebab Hariraya aku skip keje 1 hari dan jadi orang Bujang tunggu bini aku datang Hariraya ke2 bawak ketupatlemang kuihraya dari KL...macam kat KL ramai kedai makan Orang Islam tutup sebab dia orang balik kampung yang bukak hanya kat Nana je
Arab Street..

sebab muka aku muka Asia nak kata Melayu tak China tak Jepun tak Siam pun tak senang menyamar Very Happy Minah Siam yang jaga kaunter tu ingat aku Jepun..dia tanya aku nak Guide bahasa Jepun aku cakap ye Laughing

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]





avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by samuraisan on Sat Sep 15, 2012 4:41 am

Very Happy Guide Wanita yang boleh cakap pelbagai bahasa English,Jepun,Peranchis,Mandarin,German etc
kelihatan sorang Jepun kichigai dan Aku tak kelihatan

[You must be registered and logged in to see this image.]

Pelancong2 dari China didalam Rumah Jim Thompson mandarin Speaking Guide..semua pelancong2 ikut bahasa speaking Guide yang mereka faham

[You must be registered and logged in to see this image.]


[You must be registered and logged in to see this image.]






avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by samuraisan on Sat Sep 15, 2012 4:58 am

masa kat dalam Rumah ni Guide berbahasa Jepun tu dok cakap Sejarah bagaimana Jim Thompson mengembangkan Empayar Silk dia dari mula2 sampai Jim Thompson hilang di Cameron Highlands dan ada Jepun tanya guide tu Cameron Higlands dimana..Guide tu cakap kat Malaysia... jepun tu tanya cantik ke Cameron Highlands..Guide tu cakap dia belum sampai Malaysia lagi..
Aku pun sengih2 harimau bersuara nak kenakan semua kat situ..aku cakap dalam bahasa Jepun ; Cameron Highlands lebih cantik dari Nagano(Jepun)..tapi sebalik sebenarnya

Jepun2 kat situ tanya aku dalam Jepun; cantik sungguh ke
aku cakap; ye cantikkkkk
Guide tu tanya aku pernah bekerja di Malaysia
aku cakap Aku memang orang Malaysia

semua terkejut albino

lepas tu adalah jepun sekor tahu aku bukan Jepun asli tanya aku dalam English tungganglanggang.. u speak good japanese
aku cakap Guide tu orang Thai cakap Nihongo(bahasa jepun) fasih jugak
Guide tu senyum2 naga...

[You must be registered and logged in to see this image.]

avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by Akmal3110 on Sat Sep 15, 2012 9:33 am

samuraisan wrote:
Akmal3110 wrote:Tapi Hatyai best hehehehe

Hatyai kalau ikut Nafsu lelaki masih tahap sederhana lagi Razz Razz

Pulut2 dia sedap hihihi
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by alphawolf on Mon Sep 17, 2012 3:07 am

teksi motor tu kat pekan2 kecik cam Danok ngan Sadao pun ada...tapi tak sepesat bandar besor le...

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by samuraisan on Mon Sep 17, 2012 6:08 am

Very Happy 1 hari jalan2 jadi orang bujang.. saje buat video ni
naik TutTut

[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by samuraisan on Sun Sep 23, 2012 9:26 pm

Patpong

aku pun lupa tahun bila ntah Kerajaan Thai benteras besar2an pelacuran kalau dulu kawasan gi terlalu popular dengan pelacuran baik wanita atau pondan tapi sudah berkurang sikit ..

sebenarnya aku selalu lepak area Patpong dulu sebab ada area Jepun2 dok melepak ada stail Jepun Bar/urut macam2 lah..lagipun ada jugak Kedai/produksi Jim Thompson

Station BTS terdekat.. dua jalan dekat Kedutaan Malaysia

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

Video aku amik ni guna kenalan Jepun kamera aku lepas lepak dengan dia orang nak balik Sukhumvit lalu situ ada 2 bapak Ayam paksa aku n geng masuk dalam last2 Jepun kenalan aku tolak aku masuk tengah kedai pasar malam

[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by samuraisan on Sun Sep 23, 2012 9:41 pm

Akmal3110 wrote:
samuraisan wrote:
Akmal3110 wrote:Tapi Hatyai best hehehehe

Hatyai kalau ikut Nafsu lelaki masih tahap sederhana lagi Razz Razz

Pulut2 dia sedap hihihi

Razz

[You must be registered and logged in to see this image.]

kena ingat Thai lebih maju pertanian dari Malaysia 30 tahun kedepan tu sedap..tengok jambu Thai cukuplah manis mana ada kat Malaysia

[You must be registered and logged in to see this image.]

jauh Malaysia ketinggalan dari segi Pertanian

[You must be registered and logged in to see this image.]


avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by samuraisan on Sun Sep 23, 2012 9:49 pm

Nanti aku sambung Chatuchak Market ni.. actually aku tak minat kesini
ini kali ke 4 ke sini paling lama sebelumnya tak sampai sejam ada sekali 10 minit aku kuar cakap ngan bini aku aku tunggu luar lepak kat Taman sebelah.. mungkin Men hate shopping kut..

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
samuraisan
Major
Major

Malaysia
Mymil
Posts : 1117
Reputation : 273
Join date : 30/05/2010

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by standupper on Mon Sep 24, 2012 8:01 am

Last time aku beli ler mangga kering dan kulit limau bali kering.. pelik gak macam mana kulit limau pun boleh jadi hasil makanan... bawa balik opis tinggal plastik beg jer.. aku ingat mesti produk tuh masuk Msia... tapi sampai sekarang tak jumpa lagi.
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: The Land Of Smile(Thailand)

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum