Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171899 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Pejabat MAMPU diserang

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by marc_zman on Tue Jul 10, 2012 4:29 am

yup.. dlm press kata penyerang kena tembak kat lengan ngan lower abdomen.. dlm satu paper kata kat ari-ari

betoi laaa apa yg bapak hang citer tu bu.. mmg byk penyebab kalu nak mati ni.. dari yg sebesar2 hingga yg sekecil2.. antara kita nak terima atau tak ajer laaa

kat internet pun dah mula doh kedengaran suara yg pertikai kan tindakan polis.. kalu hati tu dah mmg ada tertanam perasaan benci pada pihak berkuasa, akan ada ajer laaa yg mempertikai kan nyer.. cuba kalu tengkok diorng tu 1-2mm jer dari mata pedang tu.. wa nak tengok apa alasan diorng nak bagi kalu polis tak tembak si penyerang

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 16318
Join date : 08/06/2010

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by mumuchi on Tue Jul 10, 2012 4:31 am

polis tembak si marc..dia baru beli golok tu clown

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by innocentti on Tue Jul 10, 2012 4:49 am

al-fatihah...sia2 jer..
rasanya betul dah tindakan polis tu..ada komen dlm internet kata tembak pun saat2 akhir pasal dia nak serang polis..dah betul2 dekat baru tembak..
tembak kot mana pun ada chances utk mati..beza dia sempat tak untuk bwk ke spital atau mati on the spot..kes si mati ni dia mungkin mati sebab byk kehilangan darah..
baca blog dia tengok macam isim jer..

innocentti
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 3264
Reputation : 140
Join date : 20/04/2010
Age : 32

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by tin on Tue Jul 10, 2012 4:55 am

hmmm... pompuan yg kena tembak tuh baru kenal seminggu jer dgn si mati. yg peliknya, dia bini org dgn dua anak.

harapnya dia tak ckp "saya dipukau utk wat mcm tuh..."

tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by marc_zman on Tue Jul 10, 2012 4:57 am



polis tembak si marc..dia baru beli golok tu clown

tambahan skit bang.. wa beli 1 parang & 2 pisau kecik.. wa raa itu pisau mmg sesuai nak buat melapah tu.. nanti sok lusa wa upload gambo dia

p/s : parang panjang pun ada wooo.. yg takde @ tak cukup cuma RM nyer sahaja


Last edited by marc_zman on Tue Jul 10, 2012 5:00 am; edited 1 time in total

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by mumuchi on Tue Jul 10, 2012 4:59 am

ha kan dah melalut si marc tu.... tembak!!!!!!!!!!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by marc_zman on Tue Jul 10, 2012 5:02 am

mumuchi wrote:ha kan dah melalut si marc tu.... [You must be registered and logged in to see this image.] tembak!!!!!!!!!!

ratatatataaaaa.. tebaboooo

k.. wa dah tembak itu budak

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by mumuchi on Tue Jul 10, 2012 5:40 am

marc_zman wrote:yup.. dlm press kata penyerang kena tembak kat lengan ngan lower abdomen.. dlm satu paper kata kat ari-ari

betoi laaa apa yg bapak hang citer tu bu.. mmg byk penyebab kalu nak mati ni.. dari yg sebesar2 hingga yg sekecil2.. antara kita nak terima atau tak ajer laaa

kat internet pun dah mula doh kedengaran suara yg pertikai kan tindakan polis.. kalu hati tu dah mmg ada tertanam perasaan benci pada pihak berkuasa, akan ada ajer laaa yg mempertikai kan nyer.. cuba kalu tengkok diorng tu 1-2mm jer dari mata pedang tu.. wa nak tengok apa alasan diorng nak bagi kalu polis tak tembak si penyerang

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by standupper on Tue Jul 10, 2012 6:08 am

Psstttt.. sesapa nak mengamuk lain kali pegi ler Presint 6... kat sana pun ada Bangunan Kementerian... nak parking pun mudah sket.

He he he

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by standupper on Tue Jul 10, 2012 6:11 am

tin wrote:hmmm... pompuan yg kena tembak tuh baru kenal seminggu jer dgn si mati. yg peliknya, dia bini org dgn dua anak.

harapnya dia tak ckp "saya dipukau utk wat mcm tuh..."

Hebat punya ayat.. satu minggu dah boleh bawa berperang.. kalau sebulan??? Harap bukan classmate Abe Tin ler Minah nie.

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by marc_zman on Tue Jul 10, 2012 6:12 am

standupper wrote:Psstttt.. sesapa nak mengamuk lain kali pegi ler Presint 6... kat sana pun ada Bangunan Kementerian... nak parking pun mudah sket.

He he he

psstt psstt pssttt.. presint 6 tarak opis gomen.. ada satu apt blok kediaman saja.. tapi kompem laaa senang nak parking coz tanah lapang mmg banyak Razz

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by mumuchi on Tue Jul 10, 2012 6:15 am

hehehe muda sangat jadi classmate si tin, tapi minah tu jadi "janda" dia mungkin hehehe..

tapi fasal mamat ni aku tengok nak kata dia ni nak test kebal, tak nampak tangkal ke apa2 "tulisan kebal" di badan..dan kalau ikut paper cara dia masuk memang dah baran dah..so aku musykil apa pencetus amukan mamat ni..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by powerw00t on Tue Jul 10, 2012 6:18 am

Aku pun rasa nak serang pejabat MAMPU sebab nak komplen banyak laman web gomen masih lagi ditakuk lama best view dengan Internet Explorer. 10 tahun sudah aku dah dengar opensource master plan MAMPU yang semua laman web jabatan gomen akan compliant dengan opensource... lani tak tercapai lagi. Kami pengguna sumber terbuka linux merasa sangat marah kerana terpaksa menggunakan web browser yang paling bodoh dan banyak loop holes, flaw, bug dalam duna IT iaitu Internet Explorer

ehhhh..... mana pedang samurai aku ni


powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by marc_zman on Tue Jul 10, 2012 6:22 am

powerw00t wrote:ehhhh..... mana pedang samurai aku ni [You must be registered and logged in to see this image.]


psssttt.. bang power mana beli lagik pedang samurai tu.. almaklum.. ada member nak intercept shipment pedang tu kat port nanti.. ekekeekeekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by mumuchi on Tue Jul 10, 2012 6:27 am

tak yah go thru kastam da kalau domestik mail..

meh pilih abang power..

pedang melayu RM370..

[You must be registered and logged in to see this image.]

pedang bajau RM450

[You must be registered and logged in to see this image.]

AMUK tu cakap melayu..tak best la pakai pedang orang asing hehehehe!

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by standupper on Tue Jul 10, 2012 6:47 am

marc_zman wrote:
standupper wrote:Psstttt.. sesapa nak mengamuk lain kali pegi ler Presint 6... kat sana pun ada Bangunan Kementerian... nak parking pun mudah sket.

He he he

psstt psstt pssttt.. presint 6 tarak opis gomen.. ada satu apt blok kediaman saja.. tapi kompem laaa senang nak parking coz tanah lapang mmg banyak Razz


Pssttt pembetulan salah jalan... Presint 5... pegi itu kawasan yg ada Menara... itu dia punya staff sudah cabut signboard.. wa ingat Presint 6.


standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by marc_zman on Tue Jul 10, 2012 6:54 am

standupper wrote:
marc_zman wrote:
standupper wrote:Psstttt.. sesapa nak mengamuk lain kali pegi ler Presint 6... kat sana pun ada Bangunan Kementerian... nak parking pun mudah sket.

He he he

psstt psstt pssttt.. presint 6 tarak opis gomen.. ada satu apt blok kediaman saja.. tapi kompem laaa senang nak parking coz tanah lapang mmg banyak Razz


Pssttt pembetulan salah jalan... Presint 5... pegi itu kawasan yg ada Menara... itu dia punya staff sudah cabut signboard.. wa ingat Presint 6.


psssttt psssttt psssttt.. aper keheynyer nak suruh orang amok kat hotel 5 bintang? scratch scratch scratch orang tu nak pi buat keje giler.. bukan gi bersantai What a Face

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by standupper on Tue Jul 10, 2012 6:55 am

mumuchi wrote:hehehe muda sangat jadi classmate si tin, tapi minah tu jadi "janda" dia mungkin hehehe..

tapi fasal mamat ni aku tengok nak kata dia ni nak test kebal, tak nampak tangkal ke apa2 "tulisan kebal" di badan..dan kalau ikut paper cara dia masuk memang dah baran dah..so aku musykil apa pencetus amukan mamat ni..

Kat Opis wa dah dua kali ada kejadian mengamuk... 1st driver taxi india "bertubuh sasa" datang bawa senjata kalaripayat...

[You must be registered and logged in to see this image.]

punca mengamuk ntah apa pasal rumahtangga dengan bini dia... abis jalan tar berapi dia libas dengan senjata tuh.... bila penat Polis bantuan offer air, terus anggota scrummmm ramai-ramai... MPV angkut Balai!

Kali kedua sorang brother... last year kalau tak silap... datang register kat pondok PB.. terus buka bunga silat... PB layan jer... lama sangat bersilat kena tengking dengan sorang PB terus surrender.... MPV angkut balai lagi!


standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by standupper on Tue Jul 10, 2012 6:58 am

marc_zman wrote:
standupper wrote:
marc_zman wrote:
standupper wrote:Psstttt.. sesapa nak mengamuk lain kali pegi ler Presint 6... kat sana pun ada Bangunan Kementerian... nak parking pun mudah sket.

He he he

psstt psstt pssttt.. presint 6 tarak opis gomen.. ada satu apt blok kediaman saja.. tapi kompem laaa senang nak parking coz tanah lapang mmg banyak Razz


Pssttt pembetulan salah jalan... Presint 5... pegi itu kawasan yg ada Menara... itu dia punya staff sudah cabut signboard.. wa ingat Presint 6.


psssttt psssttt psssttt.. aper keheynyer nak suruh orang amok kat hotel 5 bintang? scratch scratch scratch orang tu nak pi buat keje giler.. bukan gi bersantai What a Face

OK apa.... Mengamuk kat Menara satu lagi tuh.... mintak menteri bagi free stay kat hotel sebelah tuh.

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by marc_zman on Tue Jul 10, 2012 7:04 am

standupper wrote:
marc_zman wrote:
standupper wrote:
marc_zman wrote:
standupper wrote:Psstttt.. sesapa nak mengamuk lain kali pegi ler Presint 6... kat sana pun ada Bangunan Kementerian... nak parking pun mudah sket.

He he he

psstt psstt pssttt.. presint 6 tarak opis gomen.. ada satu apt blok kediaman saja.. tapi kompem laaa senang nak parking coz tanah lapang mmg banyak Razz


Pssttt pembetulan salah jalan... Presint 5... pegi itu kawasan yg ada Menara... itu dia punya staff sudah cabut signboard.. wa ingat Presint 6.


psssttt psssttt psssttt.. aper keheynyer nak suruh orang amok kat hotel 5 bintang? scratch scratch scratch orang tu nak pi buat keje giler.. bukan gi bersantai What a Face

OK apa.... Mengamuk kat Menara satu lagi tuh.... mintak menteri bagi free stay kat hotel sebelah tuh.

amok tak tentu pasal ni kang tak pepasal dapat free unlimited stay kat presint 20 putrajaya kang

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by standupper on Tue Jul 10, 2012 1:03 pm

BAPA SUSPEK WANITA MENGAMUK TIDAK SANGKA ANAK BERTINDAK BEGITU

PUTRAJAYA, 10 Julai (Bernama) -- Suspek wanita yang ditembak selepas mengamuk di luar perkarangan Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri bersama seorang lelaki semalam, menitipkan dua anak kecilnya di rumah ibu bapanya di Damansara dekat sini, dua hari lepas.

Bapa suspek seorang penjual nasi lemak berumur 55 tahun, berkata suspek meminta mereka menjaga anak-anaknya berusia dua tahun dan setahun dan mereka menyangka dia mempunyai urusan kerja di luar kawasan.

Katanya setahunya suspek, anak kedua dari empat beradik, bekerja sebagai penolong pengurus sebuah syarikat swasta tetapi rupa-rupanya sudah berhenti kerja tanpa pengetahuan mereka.

"Saya tidak menyangka kejadian itu berlaku. Kehidupan anak saya normal sahaja. Mungkin kerana dia suka melayan internet. Sekolah tinggi tetapi jadi macam itu," katanya kepada pemberita ketika ditemui di Hospital Putrajaya di sini hari ini.

"Saya kesal dengan apa yang dia buat," katanya sambil menambah beliau mendapat tahu tentang kejadian itu apabila diminta datang ke Ibu Pejabat Polis Daerah Putrajaya setelah mendail nombor telefon bimbit anaknya itu.

Dalam kejadian 2.30 petang semalam, suspek, berusia lewat dua puluhan, berkelulusan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, ditembak di paha kanan dan masih dirawat di Hospital Putrajaya, manakala lelaki bersamanya Khalil Afandi, 47, yang terkena tembakan di tangan dan bahagian ari-ari meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke hospital sama

Polis terpaksa melepaskan tembakan apabila usaha memujuk lelaki dan wanita itu gagal, sebaliknya mereka yang bersenjatakan pedang samurai, cuba menyerang polis dan merosakkan beberapa kenderaan di kawasan itu.

Wanita terbabit ditahan reman mulai hari ini untuk siasatan mengikut Seksyen 307, 427 dan 506 Kanun Keseksaan serta Seksyen 6(1) Akta Bahan Hakisan, Letupan dan Senjata Berbahaya 1958.

Ibu suspek berusia 55 tahun ketika ditemui di perkarangan hospital itu berkata: "Makcik terkejut. Makcik tak tahu nak cakap apa. Makcik sedih sangat".

Beliau berkata suspek tinggal di Klang.
Tinjauan di wad pengasingan Hospital Putrajaya mendapati suspek yang berskaf hitam sedang berbaring di katil dan dikawal dua anggota polis wanita.

Sementara itu suami suspek yang juga pemandu lori mendakwa isterinya terpengaruh dengan laman blog lelaki itu dan beberapa hari sebelum kejadian isterinya berperangai pelik dan dilihat taksub dengan Imam Mahadi.

-- BERNAMA

standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by mumuchi on Tue Jul 10, 2012 1:50 pm

Pendapat wa senang aja. Jakim pun kena ada dan kalau dah ada kena kuatkan pemantauan website, fb page dan blog2 sedemikian. Sekarang bukan aja ada ajaran sesat, lgbt dan munafik/syirik kat tenet, banyak lagi menda2 pelik kena pantau dan engage.

Nasib baik mamat ni ada sorang aja pengikut...

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by mombok on Tue Jul 10, 2012 4:30 pm

mumuchi wrote:Pendapat wa senang aja. Jakim pun kena ada dan kalau dah ada kena kuatkan pemantauan website, fb page dan blog2 sedemikian. Sekarang bukan aja ada ajaran sesat, lgbt dan munafik/syirik kat tenet, banyak lagi menda2 pelik kena pantau dan engage.

Nasib baik mamat ni ada sorang aja pengikut...
aku pun tak tahu peranan jakim nie...kalo sekadar duduk dalam ofis ekon jer tanpa buat field work pun susah...banyak ajaran sesat/meragukan berputik di malaysia yang berpaksikan syarikat dan persatuan spt ajaran Khardiani, Global Ikhwan (bekas al-arqam), Tarikat Mufaridiah, Syiah Ajaran Hj Ghazali Othman Hulu Kelang dan banyak lagi.
Apakah 'touch point' pihak jakim dengan ajaran seperti ini?
Apakah keberkesanan aqidah pengikut2 ajaran ini setelah sessi pemulihan dilakukan?
Kita tidak mahu peristiwa Trajedi Jenalik berulang kembali?


mombok
Corporal
Corporal

Mymil
Posts : 57
Reputation : 10
Join date : 09/06/2010

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by marc_zman on Wed Jul 11, 2012 4:39 am

[You must be registered and logged in to see this image.]


something yg wa pickup dari internet

soalan wa.. apa maksud Shoot to Kill?

btw.. kan wa sulah kata.. akan ada politikus yg bakal bersuara menyalahkan pihak berkuasa

bbtw.. ini kes jenayah.. pure n simple.. tolong laaa jgn di politik kan.. dah tak cukup ke benda kat malaysia ni sampaikan perbuatan jenayah pun orang politik nak jadik kan modal politik

bior laaa pihak berkuasa jalankan siasatan mengikut apa petunjuk & bukti yg ada

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by mumuchi on Wed Jul 11, 2012 4:44 am

kalau time dia jadi menteri dulu dan serangan dibuat kat kementeriannya, agak2 apa dia akan katakan hehehehe!

anyway PDRM dah jawab dah tapi mau ke depa dengar..

DCP Mohmad also defended his men's actions in shooting the two, saying the shots were meant to disarm them and that the shots were aimed at the arms and legs.

There was no intention to shoot to kill, he added.
sos

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:





mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by marc_zman on Wed Jul 11, 2012 4:55 am

soalan wa simple ajer.. apa maksud 'Shoot to Kill'.? Suspect

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria



marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Pejabat MAMPU diserang

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum