Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by mumuchi on Tue Jun 12, 2012 10:15 am

orang penang ya..tak apa..kalau alpha turun kl..boleh join sekali kut

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 19546
Join date : 05/06/2010

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by yaminz on Tue Jun 12, 2012 11:45 am

HLJ wat sale bro, taknak tgk k... hehehehe
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by ArmoredFiend on Tue Jun 12, 2012 2:15 pm

Hahaa..no problem bro. Kalau ada turun kl will check with u on his address.

Nope...tak boleh leh. Hlj ni laman saitan....tiap2 kali pegi visit pun melambak benda mau beli. Hahaa. So kalau boleh saya cuba tak visit. Hahaa.

ArmoredFiend
Private
Private

Malaysia
Posts : 30
Reputation : 5
Join date : 23/05/2012

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by mumuchi on Tue Jun 12, 2012 2:56 pm

hehehehe aku suka lagi hobiez dari hlj...still rasa masa mahal banding yang lain..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by alphawolf on Wed Jun 13, 2012 4:20 am

AF...semua tu laman syaitan...cuma ada setengah lebih syaitan dari yang lain.....

--------------------my siggy below--------------------

"Look, you stupid b*****d, you've got no arms left"
"Yes I have!"
"LOOK!"
"It's just a flesh wound"
avatar
alphawolf
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 1457
Reputation : 196
Join date : 18/10/2010
Location : "Sitting Elephant"

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by yaminz on Wed Jun 13, 2012 4:26 am

ekekeke... wat camne, kalo nak cr benda xda kat sini kena la beli on9 punyer... huhuhuhu
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by ArmoredFiend on Wed Jun 13, 2012 1:27 pm

Tapi aku rasa buat masa kini, kalau ada apa2 benda model ataupun PE set kita mau yang takde kat LHS, biasanya kita boleh suruh LHS tu buat special order kat kita.

Yang kita miss-out tu hanya bila online shop tu buat Stock Clearance..masa tu kita dapat tengok model kit kita mau tu ada 70% off..tapi LHS jual harga biasa...tu yang agak sedih tu...pasal kalau kita order direct online, kastam tahan dan tax..balik harga asal, hahaa....

ArmoredFiend
Private
Private

Malaysia
Posts : 30
Reputation : 5
Join date : 23/05/2012

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by yaminz on Thu Jun 14, 2012 2:53 am

ArmoredFiend wrote:Tapi aku rasa buat masa kini, kalau ada apa2 benda model ataupun PE set kita mau yang takde kat LHS, biasanya kita boleh suruh LHS tu buat special order kat kita.

Yang kita miss-out tu hanya bila online shop tu buat Stock Clearance..masa tu kita dapat tengok model kit kita mau tu ada 70% off..tapi LHS jual harga biasa...tu yang agak sedih tu...pasal kalau kita order direct online, kastam tahan dan tax..balik harga asal, hahaa....

Owh, xpenah pun kena tahan kastam... lopaih jea... What a Face What a Face What a Face
avatar
yaminz
MODERATOR
MODERATOR

Mymil
Posts : 13517
Reputation : 378
Join date : 23/04/2010
Age : 37

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by ArmoredFiend on Tue Jun 19, 2012 1:48 pm

Owh, xpenah pun kena tahan kastam... lopaih jea... What a Face What a Face What a Face

Kena ler boss....kalo masih ingat kena paling kurang pun 3 kali.. tiap kali 10% + 5%... kena pula masuk bilik pengarah tu..lepas tu buka parcel tu untuk inspection. Lepas tu kena perli pulak...kata pengarah tu, 'ooh, nie..nie mainan orang kaya'... kalau dia tau berapa bulan aku kena ikat perut untuk beli aku rasa dia takkan cakap macam tu lagi, hahaa...

Tapi model kit aku cuba beli dari LHS pasal takut hantar dari jepun kotak kemek ke ataupun ada mana2 kit yang patah..masa tu lagi kepala pusing. Beli dari LHS biasanya boleh sembang kejap sambil buka kotak tu inspect/enjoy same time.

ArmoredFiend
Private
Private

Malaysia
Posts : 30
Reputation : 5
Join date : 23/05/2012

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by ArmoredFiend on Tue Jun 19, 2012 1:59 pm

A 12" female versi...but not mine, hahaa...

[You must be registered and logged in to see this image.]

ArmoredFiend
Private
Private

Malaysia
Posts : 30
Reputation : 5
Join date : 23/05/2012

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by mumuchi on Tue Jun 19, 2012 2:40 pm

ArmoredFiend wrote:
Owh, xpenah pun kena tahan kastam... lopaih jea... What a Face What a Face What a Face

Kena ler boss....kalo masih ingat kena paling kurang pun 3 kali.. tiap kali 10% + 5%... kena pula masuk bilik pengarah tu..lepas tu buka parcel tu untuk inspection. Lepas tu kena perli pulak...kata pengarah tu, 'ooh, nie..nie mainan orang kaya'... kalau dia tau berapa bulan aku kena ikat perut untuk beli aku rasa dia takkan cakap macam tu lagi, hahaa...

Tapi model kit aku cuba beli dari LHS pasal takut hantar dari jepun kotak kemek ke ataupun ada mana2 kit yang patah..masa tu lagi kepala pusing. Beli dari LHS biasanya boleh sembang kejap sambil buka kotak tu inspect/enjoy same time.

mungkin mike punya leh kategori toy kut...model kit tak silap under bahan riadah..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by tin on Tue Jun 19, 2012 7:05 pm

yup. dia bergantung kpd custom declaration...
avatar
tin
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 6841
Reputation : 235
Join date : 06/06/2010
Location : Mymil's village idiot

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by mumuchi on Wed Jun 20, 2012 4:12 am

LHS tu sendiri tulis as model kit, not toy. So custom ambik category dari situlah kut.

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by ArmoredFiend on Fri Mar 01, 2013 9:22 am

Hi all..i know it has been really long since i login, but anyway, just to update, i have stopped getting new 12" collections, so doubt i can continue posting on my collection. But will post others when i come across some that's nice.

For those that's interested in 12", please continue to post them. Thanks again!

ArmoredFiend
Private
Private

Malaysia
Posts : 30
Reputation : 5
Join date : 23/05/2012

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by Akmal3110 on Fri Mar 01, 2013 9:41 am

Wa baru mula kumpul figure pilot 12" nih. Payah tol nak carik huhuhu
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by ArmoredFiend on Fri Mar 01, 2013 9:57 am

Akmal3110 wrote:Wa baru mula kumpul figure pilot 12" nih. Payah tol nak carik huhuhu
cantek boss! gua ada 2 pilot aje...both also dari Dragon punya. Tapi tengah cari buyer, so kalo minat, boleh PM, saya bagi gambar untuk review dengan harga murah. Cam mane? Very Happy

ArmoredFiend
Private
Private

Malaysia
Posts : 30
Reputation : 5
Join date : 23/05/2012

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by Akmal3110 on Fri Mar 01, 2013 9:59 am

ArmoredFiend wrote:
Akmal3110 wrote:Wa baru mula kumpul figure pilot 12" nih. Payah tol nak carik huhuhu
cantek boss! gua ada 2 pilot aje...both also dari Dragon punya. Tapi tengah cari buyer, so kalo minat, boleh PM, saya bagi gambar untuk review dengan harga murah. Cam mane? Very Happy

Saya punya dari Hot Toys n Three Zero. Dapat kat orang jugak tuh. Minat memang minat tapi bajet tengah tak stabil so kena stop dulu sat hehe. Tapi nak tengok jugak gambar tuh. PM ye hehehe.
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by ArmoredFiend on Fri Mar 01, 2013 12:10 pm

Akmal3110 wrote:Saya punya dari Hot Toys n Three Zero. Dapat kat orang jugak tuh. Minat memang minat tapi bajet tengah tak stabil so kena stop dulu sat hehe. Tapi nak tengok jugak gambar tuh. PM ye hehehe.

No problem boss. Tengok malam ni kalau ada masa ambik gambar sikit, lepas tu upload and PM ok. Kalo tak sempat paling lama pun Isnin k....

Oh, lagi satu, harga Hot Toys memang dahsyat...tapi Dragon nie kira boleh tahan ler..dan masa aku beli tu harga Dragon hanya separuh dari harga Hot Toys karang nie... Twisted Evil

ArmoredFiend
Private
Private

Malaysia
Posts : 30
Reputation : 5
Join date : 23/05/2012

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by Akmal3110 on Fri Mar 01, 2013 1:11 pm

ArmoredFiend wrote:
Akmal3110 wrote:Saya punya dari Hot Toys n Three Zero. Dapat kat orang jugak tuh. Minat memang minat tapi bajet tengah tak stabil so kena stop dulu sat hehe. Tapi nak tengok jugak gambar tuh. PM ye hehehe.

No problem boss. Tengok malam ni kalau ada masa ambik gambar sikit, lepas tu upload and PM ok. Kalo tak sempat paling lama pun Isnin k....

Oh, lagi satu, harga Hot Toys memang dahsyat...tapi Dragon nie kira boleh tahan ler..dan masa aku beli tu harga Dragon hanya separuh dari harga Hot Toys karang nie... Twisted Evil

Saya pun dapat yang 2nd punya nih hehehe.
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: 12" ataupun dikenali sebagai 1:6 Action Figure...~

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum