Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Rekrut Mei dan Jun 2012

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by kapokbesi on Fri Jun 22, 2012 2:21 pm

peachpitt wrote:salam...

waa..kene introduce kan diri....bagus bagus...at least sume orang kenal ade new member.... Smile
saye zeera...ni first time saye berforum and ni jugak first time saye menaip kat forum...

saya joint ni sbb nak tambah pengetahuan n nak exlore perkembangan defense industry, technology, history dan cerita cerita terbaru in Malaysia & negara negara SEA...

so...kalau saya senyap je maknenya saye membaca n memerhati je..sbb nak cakap ape pon saye still setahun jagung ape pon tak tau..nanti orang cerita ayam saya cerite itik...

so...sudi sudila menjawap kalau saya ade pertanyaan yang saye tak tau relevant ke tak....kalau salah harap betulkan ye...tu je la...TQ

wasalm..wah..ade lgi newbie..selamat datang peachpitt..jgn malu jgn segan..pelan2 kayuh aa..kt sni sume friendly..klu tak friendly tu, mgkn ade s'thg wrong..hehe..pe2 pn, ayam n itik msh ade kepak n paruh..kire ok la tu..so, welkam n enjoy ur stay..pelan2 kayuh naa.. Very Happy Smile cheers

kapokbesi
Captain
Captain

Posts : 968
Join date : 17/09/2011

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by hazardcradle on Fri Jun 22, 2012 5:59 pm

Salam semua. tumpang thread ni boleh?

saya hazardcradle, baru daftar. dari kecik memang military enthusiast. Alhamdulillah walau bukan anggota tetap, tapi dapat jadi wataniah. so datang sini nak menimba ilmu dengan ahli2 kat sini semua.

tu je kot.hehehe..terima kasih.

hazardcradle
Civilian

Malaysia
Posts : 3
Reputation : 4
Join date : 22/06/2012

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by mumuchi on Fri Jun 22, 2012 6:08 pm

welcome hazard..memang dah betul dah threadnya..enjoy yourself here and pelan2 kayuh!

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Selamat Berjuang

Post by adruce85 on Fri Jun 22, 2012 6:27 pm

Very Happy salam ... Terima kasih kerana keizinan utk turut serta dalam ruangan ini, saya sgt tertarik dan berminat dgn segala maklumat yg dikongsikan di sini terutamanya melibatkan ketenteraan negara kita. Minat terhadap sejarah, perkembangan dan sumbangan agensi ini sedikit sebanyak menaikkan semangat patriotik dan cintakan negara, bila membaca artikel yg dikongsikan di sini. Saya turut terlibat dalam agensi ini, walaupun tidak sepenuhnya namun semangat itu tetap ada. Masih terlalu banyak yg perlu dipelajari dan diharap dengan perkongsian ini akan menyedarkan kita akan betapa besarnya jasa dan pengorbanan ATM ini dalam memastikan keselamatan dan kedaulatan negara...Gempur wira..!! TQ
Attachments
Foto0013.jpg You don't have permission to download attachments.(745 Kb) Downloaded 9 times

adruce85
Civilian

Malaysia
Posts : 1
Reputation : 1
Join date : 22/06/2012
Age : 32
Location : Perlis

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by kapokbesi on Fri Jun 22, 2012 6:44 pm

hazardcradle wrote:Salam semua. tumpang thread ni boleh?

saya hazardcradle, baru daftar. dari kecik memang military enthusiast. Alhamdulillah walau bukan anggota tetap, tapi dapat jadi wataniah. so datang sini nak menimba ilmu dengan ahli2 kat sini semua.

tu je kot.hehehe..terima kasih.

wasalm..selamat datang hazard..pelan2 kayuh naa..enjoy..jgn mlu jgn segn share ilmu dalm wataniah..
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by Steven 12 on Fri Jun 22, 2012 10:17 pm

Selamat datang peachpitt & hazardcradle..
avatar
Steven 12
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 711
Reputation : 161
Join date : 19/11/2011
Location : Between the bluesky & planet earth

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by Akmal3110 on Sat Jun 23, 2012 4:53 am

hazardcradle wrote:Salam semua. tumpang thread ni boleh?

saya hazardcradle, baru daftar. dari kecik memang military enthusiast. Alhamdulillah walau bukan anggota tetap, tapi dapat jadi wataniah. so datang sini nak menimba ilmu dengan ahli2 kat sini semua.

tu je kot.hehehe..terima kasih.

Selamat datang bro!
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by atreyudevil on Sat Jun 23, 2012 6:22 am

adruce85 wrote:Very Happy salam ... Terima kasih kerana keizinan utk turut serta dalam ruangan ini, saya sgt tertarik dan berminat dgn segala maklumat yg dikongsikan di sini terutamanya melibatkan ketenteraan negara kita. Minat terhadap sejarah, perkembangan dan sumbangan agensi ini sedikit sebanyak menaikkan semangat patriotik dan cintakan negara, bila membaca artikel yg dikongsikan di sini. Saya turut terlibat dalam agensi ini, walaupun tidak sepenuhnya namun semangat itu tetap ada. Masih terlalu banyak yg perlu dipelajari dan diharap dengan perkongsian ini akan menyedarkan kita akan betapa besarnya jasa dan pengorbanan ATM ini dalam memastikan keselamatan dan kedaulatan negara...Gempur wira..!! TQ

Selamat Datang ke MYmil Adruce,!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by Akmal3110 on Sat Jun 23, 2012 6:57 am

adruce85 wrote:Very Happy salam ... Terima kasih kerana keizinan utk turut serta dalam ruangan ini, saya sgt tertarik dan berminat dgn segala maklumat yg dikongsikan di sini terutamanya melibatkan ketenteraan negara kita. Minat terhadap sejarah, perkembangan dan sumbangan agensi ini sedikit sebanyak menaikkan semangat patriotik dan cintakan negara, bila membaca artikel yg dikongsikan di sini. Saya turut terlibat dalam agensi ini, walaupun tidak sepenuhnya namun semangat itu tetap ada. Masih terlalu banyak yg perlu dipelajari dan diharap dengan perkongsian ini akan menyedarkan kita akan betapa besarnya jasa dan pengorbanan ATM ini dalam memastikan keselamatan dan kedaulatan negara...Gempur wira..!! TQ

Welkem bro adruce85!
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by kapokbesi on Sat Jun 23, 2012 7:43 am

adruce85 wrote:Very Happy salam ... Terima kasih kerana keizinan utk turut serta dalam ruangan ini, saya sgt tertarik dan berminat dgn segala maklumat yg dikongsikan di sini terutamanya melibatkan ketenteraan negara kita. Minat terhadap sejarah, perkembangan dan sumbangan agensi ini sedikit sebanyak menaikkan semangat patriotik dan cintakan negara, bila membaca artikel yg dikongsikan di sini. Saya turut terlibat dalam agensi ini, walaupun tidak sepenuhnya namun semangat itu tetap ada. Masih terlalu banyak yg perlu dipelajari dan diharap dengan perkongsian ini akan menyedarkan kita akan betapa besarnya jasa dan pengorbanan ATM ini dalam memastikan keselamatan dan kedaulatan negara...Gempur wira..!! TQ

selmat datang adruce85..enjoy ur stay.. Smile
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by yinchet on Sat Jun 23, 2012 9:05 am

welcome to all new recruit.
hope you guys enjoy the battlefield.
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by mumuchi on Sat Jun 23, 2012 12:34 pm

Welcome Adruce, seperti biasa enjoy yourself and pelan2 kayuh.

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum