Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171925 messages in 1318 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Rekrut Mei dan Jun 2012

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by mumuchi on Tue May 29, 2012 3:15 pm

Mualaikumsalam da welcome..there is no seniority..join discussion dan pelan2 kayuh...enjoy your self...cheers!

mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Posts : 19546
Join date : 05/06/2010

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by Akmal3110 on Tue May 29, 2012 3:28 pm

marshall_zack wrote:assalammualaikum dan selamat sejahtera,salam 1 malaysia... saya budak baru di sini..

Welkem ebod marshall_zack!
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by powerw00t on Tue May 29, 2012 4:56 pm

ArmoredFiend wrote:Hello....budak baru nie. Nampak siggy atreyuangel kat Lowyat forum lepas tu pun click..and kat sini saya sampai. Tapi callsign dia atreyudevil pulak.. -__-"

Anyway, dah syok kat benda2 military sejak sekolah rendah...hanya baru2 nie aje mula bubuh minat kat tentera2 tempatan.

So harap boleh tambahkan pengetahuan.

oh, minat juga kat scale modelling..tapi kat 1:48 chopper/jet and 1:350 kapal je... yang lain tu sikit sikit...

armoredfiend tu bukan obefiend ka? hehe

anyweh, welkam aboard
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by yinchet on Tue May 29, 2012 6:49 pm

ArmoredFiend wrote:Hello....budak baru nie. Nampak siggy atreyuangel kat Lowyat forum lepas tu pun click..and kat sini saya sampai. Tapi callsign dia atreyudevil pulak.. -__-"

Anyway, dah syok kat benda2 military sejak sekolah rendah...hanya baru2 nie aje mula bubuh minat kat tentera2 tempatan.

So harap boleh tambahkan pengetahuan.

oh, minat juga kat scale modelling..tapi kat 1:48 chopper/jet and 1:350 kapal je... yang lain tu sikit sikit...

welcome...
hope you enjoy your stay here. cheers
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by kapokbesi on Tue May 29, 2012 10:50 pm

marshall_zack wrote:assalammualaikum dan selamat sejahtera,salam 1 malaysia... saya budak baru di sini..

waalaikumussalam warahmatullah..welkam marshall_zack..enjoy ye dalm nih.. Smile mabruk..
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by Steven 12 on Wed May 30, 2012 6:46 am

selamat datang marshall_zack... salam ukhuwah
avatar
Steven 12
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 711
Reputation : 161
Join date : 19/11/2011
Location : Between the bluesky & planet earth

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by harleena on Thu May 31, 2012 3:01 pm

selamat datang ke mymil buat semua skot baru skn 410. Enjoy yourself here..

--------------------my siggy below--------------------

avatar
harleena
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 4168
Reputation : 81
Join date : 18/04/2010
Age : 49

http://wadahharleena.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by powerw00t on Thu May 31, 2012 5:23 pm

nampaknya masih ada member baru yg insist utk mendiamkan diri ewalopun telah diremove berkali2 hehe
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by yinchet on Fri Jun 01, 2012 10:39 am

powerw00t wrote:nampaknya masih ada member baru yg insist utk mendiamkan diri ewalopun telah diremove berkali2 hehe

Mymil banyak info yang enak.
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Rekrut Jun dan Julai 2012

Post by aiman radzi on Mon Jun 04, 2012 2:35 pm

Assalamualaikum. Hokhok! Maap lerr..saya budak baru. Berkenalan dulu sat no?

Nama saya Aiman Radzi. Dok area Selangor. Tahun nih last belajaq..jadi doakan saya gempak SPM laa no?

Kawan dok panggil saya abang tough. Pasai apa? Mungkin dok selalu workout kot? Dan saya memang minat bab-bab ke arah ketenteraan nih.

Jadi tuh je la kot? Harap idok la hentam saya nenanti ya...pelan2 kayuh!
avatar
aiman radzi
Civilian

Malaysia
Posts : 9
Reputation : 10
Join date : 04/06/2012
Age : 21
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by kapokbesi on Mon Jun 04, 2012 2:39 pm

aiman radzi wrote:Assalamualaikum. Hokhok! Maap lerr..saya budak baru. Berkenalan dulu sat no?

Nama saya Aiman Radzi. Dok area Selangor. Tahun nih last belajaq..jadi doakan saya gempak SPM laa no?

Kawan dok panggil saya abang tough. Pasai apa? Mungkin dok selalu workout kot? Dan saya memang minat bab-bab ke arah ketenteraan nih.

Jadi tuh je la kot? Harap idok la hentam saya nenanti ya...pelan2 kayuh!

waalaikumussalam warahmatullah n selamat datang aiman radzi..dok selangor..?same la kite..enjoy ya dalm forum nih..masing2 sporting..pelan2 kayuh n jgn malu nk kongsi maklumat n ilmu..nk jgk tau "abang tough" ni pnya keupayaan..hehe.. Smile cheers bounce
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by kapokbesi on Mon Jun 04, 2012 2:42 pm

powerw00t wrote:nampaknya masih ada member baru yg insist utk mendiamkan diri ewalopun telah diremove berkali2 hehe

adakah mereka itu noob..?haha..
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Rekrut June 2012

Post by aiman radzi on Mon Jun 04, 2012 2:48 pm

kapokbesi wrote:
waalaikumussalam warahmatullah n selamat datang aiman radzi..dok selangor..?same la kite..enjoy ya dalm forum nih..masing2 sporting..pelan2 kayuh n jgn malu nk kongsi maklumat n ilmu..nk jgk tau "abang tough" ni pnya keupayaan..hehe.. Smile cheers bounce

Huk..keupayaan ha? Menawan dan memikat gadis-gadis kira keupayaan dak? Hakhak..

Melawak ja...wokeh! Insya allah...sama-sama kita berkongsi benda-benda yang bermanfaat untuk kebaikan semua..
avatar
aiman radzi
Civilian

Malaysia
Posts : 9
Reputation : 10
Join date : 04/06/2012
Age : 21
Location : Selangor

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by mumuchi on Mon Jun 04, 2012 4:28 pm

Pergh Welcome Dik Aiman Radzi...posting melangkaui usia...enjoy yourself bro Wink

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by tupai tanah on Tue Jun 05, 2012 3:47 am

Smile Laughing selamat datang adik aiman.......... disini {bukan} hanya ruangan curahan pendapat tentang pasukan keselamatan............. semua orang boleh masuk disini........... sesama lah kita berforum.. bom Rolling Eyes

tupai tanah
Private
Private

Malaysia
Posts : 36
Reputation : 6
Join date : 24/04/2012
Age : 55
Location : segamat johor

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by Akmal3110 on Tue Jun 05, 2012 9:15 am

Welkem tu ol niu braders!
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by 5229 on Tue Jun 05, 2012 10:37 am

selamat bulan jun kepada semua Laughing
avatar
5229
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 761
Reputation : 30
Join date : 29/08/2010
Age : 32
Location : nowhere

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by Steven 12 on Tue Jun 05, 2012 11:17 pm

Selamat Datang Aiman Radzi of Selangor... Smile
avatar
Steven 12
Captain
Captain

Malaysia
Posts : 711
Reputation : 161
Join date : 19/11/2011
Location : Between the bluesky & planet earth

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by peachpitt on Fri Jun 22, 2012 9:02 am

salam...

waa..kene introduce kan diri....bagus bagus...at least sume orang kenal ade new member.... Smile
saye zeera...ni first time saye berforum and ni jugak first time saye menaip kat forum...

saya joint ni sbb nak tambah pengetahuan n nak exlore perkembangan defense industry, technology, history dan cerita cerita terbaru in Malaysia & negara negara SEA...

so...kalau saya senyap je maknenya saye membaca n memerhati je..sbb nak cakap ape pon saye still setahun jagung ape pon tak tau..nanti orang cerita ayam saya cerite itik...

so...sudi sudila menjawap kalau saya ade pertanyaan yang saye tak tau relevant ke tak....kalau salah harap betulkan ye...tu je la...TQ
avatar
peachpitt
Civilian

Malaysia
Posts : 6
Reputation : 3
Join date : 22/06/2012

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by yinchet on Fri Jun 22, 2012 9:13 am

peachpitt wrote:salam...

waa..kene introduce kan diri....bagus bagus...at least sume orang kenal ade new member.... Smile
saye zeera...ni first time saye berforum and ni jugak first time saye menaip kat forum...

saya joint ni sbb nak tambah pengetahuan n nak exlore perkembangan defense industry, technology, history dan cerita cerita terbaru in Malaysia & negara negara SEA...

so...kalau saya senyap je maknenya saye membaca n memerhati je..sbb nak cakap ape pon saye still setahun jagung ape pon tak tau..nanti orang cerita ayam saya cerite itik...

so...sudi sudila menjawap kalau saya ade pertanyaan yang saye tak tau relevant ke tak....kalau salah harap betulkan ye...tu je la...TQ

welcom peachpitt,
semua mymilan very friendly if ada soalan jangan malu-malu tanya aje.
hope you enjoy your stay. cheers
avatar
yinchet
Colonel
Colonel

Malaysia
Mymil
Posts : 2648
Reputation : 368
Join date : 09/02/2011
Age : 31
Location : Petaling Jaya

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by Akmal3110 on Fri Jun 22, 2012 9:15 am

peachpitt wrote:salam...

waa..kene introduce kan diri....bagus bagus...at least sume orang kenal ade new member.... Smile
saye zeera...ni first time saye berforum and ni jugak first time saye menaip kat forum...

saya joint ni sbb nak tambah pengetahuan n nak exlore perkembangan defense industry, technology, history dan cerita cerita terbaru in Malaysia & negara negara SEA...

so...kalau saya senyap je maknenya saye membaca n memerhati je..sbb nak cakap ape pon saye still setahun jagung ape pon tak tau..nanti orang cerita ayam saya cerite itik...

so...sudi sudila menjawap kalau saya ade pertanyaan yang saye tak tau relevant ke tak....kalau salah harap betulkan ye...tu je la...TQ

Welkem ebod peachpitt!
avatar
Akmal3110
Colonel
Colonel

Malaysia
Posts : 2320
Reputation : 181
Join date : 14/10/2011
Age : 27
Location : Bravo

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by atreyudevil on Fri Jun 22, 2012 9:21 am

peachpitt wrote:salam...

waa..kene introduce kan diri....bagus bagus...at least sume orang kenal ade new member.... Smile
saye zeera...ni first time saye berforum and ni jugak first time saye menaip kat forum...

saya joint ni sbb nak tambah pengetahuan n nak exlore perkembangan defense industry, technology, history dan cerita cerita terbaru in Malaysia & negara negara SEA...

so...kalau saya senyap je maknenya saye membaca n memerhati je..sbb nak cakap ape pon saye still setahun jagung ape pon tak tau..nanti orang cerita ayam saya cerite itik...

so...sudi sudila menjawap kalau saya ade pertanyaan yang saye tak tau relevant ke tak....kalau salah harap betulkan ye...tu je la...TQ

selamat datang ke mymil,
jangan risau, post je takpe, semua sini tak makan orang, tp kalau ada nak makan orang bagi tau mod marc_zaman, mulut dia besar nanti dia makan orang tu!

--------------------my siggy below--------------------



♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by marc_zman on Fri Jun 22, 2012 9:54 am

oit.. nama wa jugak ka yg kena petik.. errr... bil amasa plak mulut wa busat? standard fit maaa.. tapi kalu tang pewut tu mungkin laaa.. nak2 kalu lepas makan.. ekekekeee

--------------------my siggy below--------------------

Y.A.I.M.! Y.A.I.M.!! Y.A.I.M.!!!

Lautan luas.. Banjaran gunung.. Rezeki nan melimpah
Bawah langitNya kami bernaung.. Rasa kasih tercurah
Tahan airku bumi bertuah.. Tiada bandingannya
Rela bersatu ganding tenaga.. Mendaulatkan tenaga

Dengan sepenuh keazaman.. Semangatmu nan waja
Keranamu rela berkorban.. Engkaulah pertiwi yang tercinta
Darah Satria.. Darah Satria
Berkobar di dada

Tinggalkan ibu tinggalkan ayah... serta sanak saudara
Membuktikan kesetiaan kita.. Pada bumi Malaysia
Darah Satria.. Darah Satria


avatar
marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Malaysia
R.I.P
Posts : 16318
Reputation : 611
Join date : 08/06/2010
Location : di atas tanah bekas hutan, paya dan ladang kelapa sawit.. tak tau laaa ntah sapa2 pernah kena tanam kat sini dulu.. kalu ada laa

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by mumuchi on Fri Jun 22, 2012 9:56 am

peachpitt wrote:salam...

waa..kene introduce kan diri....bagus bagus...at least sume orang kenal ade new member.... Smile
saye zeera...ni first time saye berforum and ni jugak first time saye menaip kat forum...

saya joint ni sbb nak tambah pengetahuan n nak exlore perkembangan defense industry, technology, history dan cerita cerita terbaru in Malaysia & negara negara SEA...

so...kalau saya senyap je maknenya saye membaca n memerhati je..sbb nak cakap ape pon saye still setahun jagung ape pon tak tau..nanti orang cerita ayam saya cerite itik...

so...sudi sudila menjawap kalau saya ade pertanyaan yang saye tak tau relevant ke tak....kalau salah harap betulkan ye...tu je la...TQ

Selamat datang..don't worry kita semua sama2 belajar kat sini dari satu sama lain..pelan-pelan kayuh!

--------------------my siggy below--------------------






Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:




avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by powerw00t on Fri Jun 22, 2012 9:56 am

peachpitt wrote:salam...

waa..kene introduce kan diri....bagus bagus...at least sume orang kenal ade new member.... Smile
saye zeera...ni first time saye berforum and ni jugak first time saye menaip kat forum...

saya joint ni sbb nak tambah pengetahuan n nak exlore perkembangan defense industry, technology, history dan cerita cerita terbaru in Malaysia & negara negara SEA...

so...kalau saya senyap je maknenya saye membaca n memerhati je..sbb nak cakap ape pon saye still setahun jagung ape pon tak tau..nanti orang cerita ayam saya cerite itik...

so...sudi sudila menjawap kalau saya ade pertanyaan yang saye tak tau relevant ke tak....kalau salah harap betulkan ye...tu je la...TQ

mcm pernah nampak aja scratch yang tulis blog tu ke?
avatar
powerw00t
Major General
Major General

Malaysia
Mymil
Posts : 7424
Reputation : 360
Join date : 18/04/2010
Location : Kuala Sg Baru, Melaka

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by kapokbesi on Fri Jun 22, 2012 2:21 pm

peachpitt wrote:salam...

waa..kene introduce kan diri....bagus bagus...at least sume orang kenal ade new member.... Smile
saye zeera...ni first time saye berforum and ni jugak first time saye menaip kat forum...

saya joint ni sbb nak tambah pengetahuan n nak exlore perkembangan defense industry, technology, history dan cerita cerita terbaru in Malaysia & negara negara SEA...

so...kalau saya senyap je maknenya saye membaca n memerhati je..sbb nak cakap ape pon saye still setahun jagung ape pon tak tau..nanti orang cerita ayam saya cerite itik...

so...sudi sudila menjawap kalau saya ade pertanyaan yang saye tak tau relevant ke tak....kalau salah harap betulkan ye...tu je la...TQ

wasalm..wah..ade lgi newbie..selamat datang peachpitt..jgn malu jgn segan..pelan2 kayuh aa..kt sni sume friendly..klu tak friendly tu, mgkn ade s'thg wrong..hehe..pe2 pn, ayam n itik msh ade kepak n paruh..kire ok la tu..so, welkam n enjoy ur stay..pelan2 kayuh naa.. Very Happy Smile cheers
avatar
kapokbesi
Captain
Captain

Malaysia
Mymil
Posts : 968
Reputation : 181
Join date : 17/09/2011
Age : 31
Location : ولا تمشى فى الارض مرحا

Back to top Go down

Re: Rekrut Mei dan Jun 2012

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum