Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Page 6 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

View previous topic View next topic Go down

Re: Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Post by marc_zman on Mon May 14, 2012 3:05 pm

Mr. Bijan wrote:
marc_zman wrote:yaaaa.. tu dia.. inche jaz sedang membuat pilihan menu bagi majlis perkahwinannya yg bakal berlangsung suatu masa nanti.. insya Allah

btw.. jgn lupa tau.. lepas pilih menu kena ada food testing.. masa tu nanti kena laaa panggil muchi, abu, bijan & wa sekali tuk verify sedap ke idak masakan caterer tu.. igt nak suruh panggil kak leena.. tapi dia jauh sgt plak.. ekekekeee

Hehe ... Subject Zero dah ada la tuh .... lepas tu bleh tambah 1st detatchment

marc_zman
MODERATOR
MODERATOR

Posts : 16318
Join date : 08/06/2010

Back to top Go down

Re: Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Post by helangrimba on Tue May 15, 2012 6:38 am

[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
helangrimba
Lieutenant
Lieutenant

Malaysia
Mymil
Posts : 631
Reputation : 96
Join date : 27/09/2010
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

http://bertiwi.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Post by Blitzkrieg on Wed May 16, 2012 7:03 am

Aku baca thread ni nak juga berkongsi pengalaman aku yang kahwin lewat masa umr 35 tahun. Masa muda sibuk belajar, dah kerja alasan nak stabil...hampir nak bertunang tapi tak jadi.
Tapi ye lah, kalau tak kahwin pun tak boleh jadi...bukak fb member sumer tunjuk muka anak la...wife..satu deraan mental untuk aku sampai reunion dgn member pun malas nak pergi..sebab soalan yg sama..'bila nak kahwin'.
Pengalaman bercinta ada..tapi tak lama..mungkin tak sehaluan dan tiada jodoh.
Akhirnya pencarian tamat dan kenal orang rumah di Airport KK. Masa dalam Airasia lak duduk satu row...aku layan member dia sebenornya nak tackle org rumah...aha..ha.
Alhamdulillah..syukur...tak sia2 berdoa setiap kali lepas sembahyang mintak dipertemukan dengan jodoh yang baik. Kalau jumpa dan tiada jodoh...anggap je Allah nak berikan yang lebih baik lagi.

Blitzkrieg
Corporal
Corporal

Malaysia
Posts : 94
Reputation : 44
Join date : 09/01/2012
Age : 41
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Post by helangrimba on Wed May 16, 2012 7:09 am

Blitzkrieg wrote:Aku baca thread ni nak juga berkongsi pengalaman aku yang kahwin lewat masa umr 35 tahun. Masa muda sibuk belajar, dah kerja alasan nak stabil...hampir nak bertunang tapi tak jadi.
Tapi ye lah, kalau tak kahwin pun tak boleh jadi...bukak fb member sumer tunjuk muka anak la...wife..satu deraan mental untuk aku sampai reunion dgn member pun malas nak pergi..sebab soalan yg sama..'bila nak kahwin'.
Pengalaman bercinta ada..tapi tak lama..mungkin tak sehaluan dan tiada jodoh.
Akhirnya pencarian tamat dan kenal orang rumah di Airport KK. Masa dalam Airasia lak duduk satu row...aku layan member dia sebenornya nak tackle org rumah...aha..ha.
Alhamdulillah..syukur...tak sia2 berdoa setiap kali lepas sembahyang mintak dipertemukan dengan jodoh yang baik. Kalau jumpa dan tiada jodoh...anggap je Allah nak berikan yang lebih baik lagi.



Last edited by helangrimba on Fri Sep 21, 2012 6:04 am; edited 1 time in total
avatar
helangrimba
Lieutenant
Lieutenant

Malaysia
Mymil
Posts : 631
Reputation : 96
Join date : 27/09/2010
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

http://bertiwi.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Post by Blitzkrieg on Wed May 16, 2012 7:53 am

Betul tu...usaha kena ada...doa dan tawakkal.
Kadang-kadang kena cari mentor gak ..org lama yg boleh bagi panduan dan tempat bertanya.
Bukan ada sekolah yg ajar camne nak tackle, nak ambik hati dan mcam-macam ilmu rumah tangga ni. Dalam buku tu teori je...tapi praktikal kena ada guru...he..he

Blitzkrieg
Corporal
Corporal

Malaysia
Posts : 94
Reputation : 44
Join date : 09/01/2012
Age : 41
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Post by kerambit75 on Wed May 16, 2012 7:53 am

Aku pun berdoa dan mencari juga, tapi nak kawin mcm mana kalau x jumpa2 dgn ppuan yg aku nak - beragama dan sekufu...aku x bangga pun jadi bujang tua atau tak kahwin..dan aku memang benci kahwin lambat. Hidup aku, akulah mengatur ikut prinsip aku...bukan xde ppuan lawa bertaraf tinggi yg nak masuk line tapi awal2 aku dah cakap "saya hormati saudari sebagai manusia, jadi tolong le hormati pilihan saya sebagai lelaki juga."

[You must be registered and logged in to see this image.]

Dulu masa aku muda 20an aku mencari jodoh aku dihina...dikatakan belum layak berkahwin..bila aku dah tua gini dah sakit baru ramai yg tergedik-gedik, yg kufu tinggi pulak tu..jenis yg sexy (termasuk atas tutup bawah bukak) tak boleh dinasihat supaya berpakaian mcm muslimat sejati..rupanya baru aku tahu lelaki ni masa muda dihina masa tua dipuja mcm berhala..(dlm hal mencari jodoh)

Sekali ppuan herdik aku, 500 kali aku mampu jerkah sampai pecah gegendang telinga dia! bak kata Dragon dlm filem KL Gangster "dulu dia suka langgar orang punya tempat, skarang wa kasi langgar balik la, baru syok, ada fight!"

[You must be registered and logged in to see this image.]

Lagi satu kalau melanggar tatatertib sebagai seorang isteri terutamanya dlm menghina aku dan menjadikan kekurangan aku sebagai bahan ketawa, aku tetap akan bagi hukuman yg keras camni, dan ada ke ppan yg sanggup dihukum mcm dlm gambar di bawah?

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]


Last edited by kerambit75 on Fri May 18, 2012 10:27 am; edited 2 times in total
avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Post by helangrimba on Wed May 16, 2012 7:55 am

--


Last edited by helangrimba on Fri Sep 21, 2012 6:07 am; edited 1 time in total
avatar
helangrimba
Lieutenant
Lieutenant

Malaysia
Mymil
Posts : 631
Reputation : 96
Join date : 27/09/2010
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

http://bertiwi.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Post by Blitzkrieg on Wed May 16, 2012 8:03 am

Masalah orang kita tak tahu, tapi selagi dia kita nampak gembira dan selesa dengan hidupnya, itu pun dah cukup. Macam tempat kerja aku ni, yg tak kahwin tu dengan alasan dia nak jaga mak dia. nak kata takde duit..gaji je dah lebih 5 ribu....naik civic EK..tengok dia gembira je hidup sendiri..ok lah tu.


Blitzkrieg
Corporal
Corporal

Malaysia
Posts : 94
Reputation : 44
Join date : 09/01/2012
Age : 41
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Post by kerambit75 on Wed May 16, 2012 8:04 am

Tak cukup syarat boleh terima lagi, terlebih umur berbanding aku pun xpe (hakikatnya yg lebih umur ni lagi kuat semangat setiakawan) terlebih syarat iaitu berkelulusan lebih tinggi dari aku tu yg bahaya dan TAK BOLEH DIBUAT BINI!!!!. Yg penting jgn memandai-mandai dgn aku mcm aku ni budak tadika semua perlu ditunjuk ajar..itu pantang aku!

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kalau dapat yg beragama, dah lamaaaaaaaaaaaaaa dah aku nikah!!!!!! aku cakap aku nak jodoh sekufu aku nak sekufu la..kepala hangguk apa nak ikut cakap orang terima je yg lebih taraf dri aku, yg ada potensi pijak kepala aku..eh, kalau dai tipu pun dan kantoi lepas kahwin, ingat aku tak berani ceraikan...sedangkan buku teks math lama yg kawan2 saja bagi kat aku supaya aku minat math aku baling ke dinding rumah sampai hancur berkecai, dan surat arahan masuk tingkatan 6 aku selamba katak je bakar, nikan pulak jodoh yg x kena dgn syarat aku dah tentu aku boleh tendang keluar dri idup aku..

Berusaha mcm nak mampos pun kalau yg dtg semua jodoh yg aku tak suka tak guna juga terima.


Last edited by kerambit75 on Mon Sep 24, 2012 9:22 am; edited 10 times in total (Reason for editing : entah aku pun tak tau?)
avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Post by helangrimba on Wed May 16, 2012 8:07 am

insyallah,...
avatar
helangrimba
Lieutenant
Lieutenant

Malaysia
Mymil
Posts : 631
Reputation : 96
Join date : 27/09/2010
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

http://bertiwi.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Post by kerambit75 on Wed May 16, 2012 8:10 am

Blitzkrieg wrote:Masalah orang kita tak tahu, tapi selagi dia kita nampak gembira dan selesa dengan hidupnya, itu pun dah cukup. Macam tempat kerja aku ni, yg tak kahwin tu dengan alasan dia nak jaga mak dia. nak kata takde duit..gaji je dah lebih 5 ribu....naik civic EK..tengok dia gembira je hidup sendiri..ok lah tu.


Sokong...dlm aku fikir2 balik nak ubah dasar aku pasal kahwin lewat 30an tu, mak aku lumpuh pada Sept 2010...takkan aku nak harap adik #6 aku yg 'slow-learner' dan lemah badan tu nak jaga mak aku dan kalau aku kahwin jugak, boleh bini aku faham tanggungjawab aku pada mak aku ? Sedangkan masa mak aku sihat dulu...dua2 ex aku anggap aku akan abaikan diorang kerana mak aku..

[You must be registered and logged in to see this image.]


Last edited by kerambit75 on Thu Aug 09, 2012 8:31 pm; edited 1 time in total
avatar
kerambit75
Kehormat MyMil

Malaysia
Mymil
Posts : 2612
Reputation : 83
Join date : 07/05/2010
Age : 42
Location : Ipoh

Back to top Go down

Re: Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Post by Blitzkrieg on Wed May 16, 2012 9:36 am

Anak lelaki tanggungjawap pada ibu bapa sampai ke mati. Anak perempuan, selepas kahwin, tanggungjawab pada suami. Bukanlah nak kata org perempuan boleh abaikan ibu bapanya lepas kahwin. Tidak, cuma anak laki..waima dah kahwin dgn supermodel sekalipun, tetap ibu tu jadi Nombor 1.
Kalau bakal isteri faham dan terima...mudahlah. Kalau tidak adalah perancangan Allah untuk masa mendatang. Lelaki yg baik untuk perempuan yang baik.
Hr tu Eman Manan datang ke pejabat...adelah yg tanya ttg jodoh dia dgn Ogy..Eman jawab senang je..'dunia dia sbg artis..takkan nak cr ustazah'.

Blitzkrieg
Corporal
Corporal

Malaysia
Posts : 94
Reputation : 44
Join date : 09/01/2012
Age : 41
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Sembang MyMil - Pencarian Jodoh Atre, Tin, Bijan dan Jazim...V3

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum