Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by atreyudevil Sun Feb 05, 2017 6:23 pm

» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171906 messages in 1316 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

ada cara x untuk kurangkan jangkitan air kuman kat tapak kaki?

View previous topic View next topic Go down

ada cara x untuk kurangkan jangkitan air kuman kat tapak kaki?

Post by Yip on Fri Apr 06, 2012 10:57 pm

nak tanya u guys lah yg pakai kasut keje esp army atau pdrm laaa... Slalu x u guys kene jangkitan air kuman kat tapak kaki?

Actually I am cracking my head camne nk setel isu ni yg dihadapi my other half ler.... Dia mmg problem ngan stokin n kasut lebih2 lagi keje dia yg punye masa yg panjang yg memaksa dia mmg memaksa kasut keje agak lama.... Kalo ikutkan dia ni mmg fussy part stokin n kasut dalam sehari kalo dia boleh tukar stokin setiap jam dan kasut pon dia mmg letak berpasang2 dalam kete.... Ai kadang2 kesian bila tgk tapak kaki dia, sbb dia mmg selamba tuang je iodine kat tapak kaki tu.. Ai boleh rasa kepedihan iodine tu tp Mungkin dia dah biasa so x jadi hal kat dia...

Ai try use creme, lotion dan ubat doc prescribed tp problem tu ttp muncul.... Mungkin ai nk cuba tukar fabric stokin? U guys can recommend anything?
avatar
Yip
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 205
Reputation : 10
Join date : 26/04/2010
Age : 76
Location : Shah Alam-JB-Shah Alam

Back to top Go down

Re: ada cara x untuk kurangkan jangkitan air kuman kat tapak kaki?

Post by atreyudevil on Sat Apr 07, 2012 6:48 am

hehe Pakai bedak hijau tu kak,
my dad kata guna krim yg ada contain evening primrose oil

lagi satu paling penting keringkan kaki lepas mandi huhu slalu

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: ada cara x untuk kurangkan jangkitan air kuman kat tapak kaki?

Post by standupper on Sat Apr 07, 2012 7:32 am

Apa puncanya? Kasut tak sesuai.. atau kulit kaki memang sensitif?
avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: ada cara x untuk kurangkan jangkitan air kuman kat tapak kaki?

Post by Yip on Sat Apr 07, 2012 8:22 am

@ Atreyu, bedak hijau tu bedak apa? Kene lotion yg ada EPO ek? K nanti Kaka cari... Anyway bak kata Kaka, dia mmg fussy so kaki mmg dia jaga sbb dia keje long hours..

@Stand, kasut stended isu by gomen ler kan? Dia bila pakai kasut keje tu je mmg siap ler balik curah iodine, kalo kasut lain xde lak... Tp x leh pakai kasut lain tu slalu.. Sigh...
avatar
Yip
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 205
Reputation : 10
Join date : 26/04/2010
Age : 76
Location : Shah Alam-JB-Shah Alam

Back to top Go down

Re: ada cara x untuk kurangkan jangkitan air kuman kat tapak kaki?

Post by mumuchi on Sat Apr 07, 2012 9:17 am

aku pun selalu kena kulit putih kat celah2 jari yang berlubag dek kena makan bakteria time musim panas,,,dua cara nak sembuhkan..first kena sapu ubat krim antibalteria FOBAN, lepas tu bila nak pakai stokin letak bedak antifungal/antibakteria..brand klinik wa kasi candid jenis dotrimazole...insyallah lama2 elok tapi sekali2 datang balik..

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.]




Leaders look at the present, Great Leaders look at the past, present and the future!

Spoiler:


[You must be registered and logged in to see this link.]


avatar
mumuchi
GLOBAL MODERATOR
GLOBAL MODERATOR

Malaysia
Mymil
Posts : 19546
Reputation : 525
Join date : 05/06/2010
Location : Dulu Tempat Lumba Kuda

Back to top Go down

Re: ada cara x untuk kurangkan jangkitan air kuman kat tapak kaki?

Post by Yip on Sat Apr 07, 2012 10:24 am

thanx Muchi n all, ai akan cuba tips yg u guys beri... Harap2 boleh bantu dia...
avatar
Yip
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 205
Reputation : 10
Join date : 26/04/2010
Age : 76
Location : Shah Alam-JB-Shah Alam

Back to top Go down

Re: ada cara x untuk kurangkan jangkitan air kuman kat tapak kaki?

Post by atreyudevil on Sat Apr 07, 2012 11:26 am

bedak hijau tu yg ni kak

carik kat kedai camping

[You must be registered and logged in to see this image.]

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: ada cara x untuk kurangkan jangkitan air kuman kat tapak kaki?

Post by standupper on Sat Apr 07, 2012 1:02 pm

baru teringat masa kecik-kecik pakai kasut sekolah dulu pernah kena kaki berlubang macam muchi kata tuh.. ubat memang bedak antibakteria ler... kira bagi kaki selalu kering jangan sampai berpeluh sakan masa pakai kasut.

Sekarang kaki wa cun.. he he.. pakai kasut cuma masa nak buat tugasan dengan naik kereta.. lain dari tuh termasuk masa kat opis pakai sandal atau selipar jepun jer.

avatar
standupper
Kehormat MyMil

Mymil
Posts : 3271
Reputation : 630
Join date : 04/05/2010

Back to top Go down

Re: ada cara x untuk kurangkan jangkitan air kuman kat tapak kaki?

Post by Yip on Sat Apr 07, 2012 2:45 pm

Atreyu thanx ya Dik nanti Kaka carik dah ada picca ni senang...

Stand, tergezut ai ngan Pocong lu bro... Terus ilang soklan dlm kepala muahahaha bedak antibac ye sama cam Muchi suruh..
avatar
Yip
Staff Sargent
Staff Sargent

Malaysia
Mymil
Posts : 205
Reputation : 10
Join date : 26/04/2010
Age : 76
Location : Shah Alam-JB-Shah Alam

Back to top Go down

Re: ada cara x untuk kurangkan jangkitan air kuman kat tapak kaki?

Post by atreyudevil on Sat Apr 07, 2012 3:13 pm

haha bedak ijo tu bedak askar, mintak ngan cip ven
kekeke

rasanya tempat camping atau jual uniform askar pn ada jual

--------------------my siggy below--------------------

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
♫♫ I could lift you up  ♫♫
♫♫ I could show you what you wanna see, And take you where you wanna be ♫♫
♫♫ You could be my luck♫♫
♫♫ Even if the sky is falling down, I know that we'll be safe and sound ♫♫
♫♫ We're safe and sound ♫♫
avatar
atreyudevil
ADMIN
ADMIN

Malaysia
Mymil
Posts : 9565
Reputation : 602
Join date : 18/04/2010
Location : Kuantan

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=1000002088986

Back to top Go down

Re: ada cara x untuk kurangkan jangkitan air kuman kat tapak kaki?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum