Malaysia's Military, Police and Security Agencies
Welcome to the battlefield, soldier!

MyMil adalah bod perbincangan berkenaan ketenteraan, agensi2 penguatkuasaan yang ada di Malaysia dan juga di serata dunia. Daftar sekarang untuk menikmati paparan perbincangan berinformasi sambil bersantai. Ahli2 yg baru akan digugurkan daripada senarai sekiranya tidak aktif dalam masa yg terdekat. Berforumlah dengan berhemah.

Terima kasih.


Admin dan moderator MyMil

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by Mymil, nor is Mymil responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, Mymil does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. Mymil reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. Mymil also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Log in

I forgot my password

Latest topics
» PAINTBALL - Come get some...
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:53 am

» Sembang Medan Selera Pak Jebat V44
by pisang Tue Dec 13, 2016 8:37 am

» Baru balik
by pisang Mon Dec 12, 2016 12:47 pm

» Jaket camo
by atreyudevil Fri Jul 15, 2016 11:17 am

» Nusantara Total War: Portuguese Invasion
by Adib Mon Feb 22, 2016 2:57 pm

» Rekrut baru disini
by kapokbesi Thu Feb 11, 2016 11:32 am

» Keretapi Tanah Melayu Berhad
by zacky.uesoff Thu Feb 04, 2016 6:00 pm

» ALL ABOUT HAM RADIO (AMATEUR RADIO STATION)
by kapokbesi Mon Nov 16, 2015 7:42 am

» Gathering MyMil 2015
by yaminz Tue Aug 11, 2015 4:15 am

» Diari MYMIL
by edayu Mon Apr 27, 2015 7:08 am

» Hari Polis ke-208
by venez Mon Apr 06, 2015 12:14 pm

» BACKPACKING
by venez Tue Mar 31, 2015 12:11 pm

» Rekrut 2015
by atreyudevil Sun Mar 29, 2015 3:34 pm

» Sejarah Pangkalan-Pangkalan Udara TUDM
by venez Tue Mar 24, 2015 6:02 am

» MyMil useful website lists
by atreyudevil Sat Jan 24, 2015 6:17 pm

» WIP - Work In Progress
by yaminz Fri Dec 26, 2014 7:06 am

» Model Collections
by yaminz Fri Dec 26, 2014 6:58 am

» Rekrut October & November 2014
by atreyudevil Sat Dec 20, 2014 2:07 am

» Bola Cafe: MALAYSIA!
by HangPC2 Sun Dec 14, 2014 7:35 am

» Hot Chick in Uniform
by yaminz Wed Dec 10, 2014 11:52 am

Statistics
We have 510 registered users
The newest registered user is Adib

Our users have posted a total of 171894 messages in 1313 subjects
MyMil at Facebook
Like/Tweet/+1

Current date/time is Tue Jan 24, 2017 2:01 am

Journal Mymil

  • Topics
  • 30102012
    cerpen pendek yang sesuai dibaca jika ada memang sayangkan ibu. Wajib baca! Cerpen ini walaupun pndek,tapi mmpu menyedarkan kita betapa seorang insan bernama ibu itu adalah insan pling sempurna dalam kehidupan kita.

    Jam 6.30 petang.
    Mak berdiri di depan pintu. Wajah Mak kelihatan resah. Mak tunggu adik bungsu balik dari sekolah agama.
    Ayah baru balik dari sawah.
    Ayah tanya Mak, “Along mana?’
    Mak jawab, “ Ada di dapur tolong siapkan makan.”
    Ayah tanya Mak lagi,” Angah mana?”
    Mak jawab, “Angah mandi, baru balik main bola.”
    Ayah tanya Mak, “Ateh mana?”

    by venez - Comments: 6 - Views: 644
  • 23102012



    Review Buku The Mammoth Book of Special Ops

    Bagi peminat- peminat bidang ketenteraan, tiada yang lebih menarik perhatian selain daripada membaca tentang sistem persenjataan yang digunakan oleh angkatan tentera di seluruh dunia terutamanya sistem persenjataan yang digunakan oleh angkatan tentera negara mereka sendiri. Walaubagaimanapun, terdapat mereka yang gemar untuk membaca berkenaan dengan taktik strategi yang digunakan serta impaknya...

    by tin - Comments: 16 - Views: 999
  • 02082012


    Menjelang Hari Raya Idil Fitri, pastinya masing-masing bersiap sedia untuk pulang ke kampung. Bagi yang tiada kampung, tentunya akan melawat rakan taulan. Justeru itu, berikut adalah panduan sebelum memulakan perjalanan yang saya garap dari pengalaman sendiri dan perkongsian rakan-rakan.

    Beberapa perkara yang diharap menjadi panduan kepada saudara/i apabila ingin berjalan jauh;
    1. Pastikan lampu suluh sentiasa ada dalam dashboard dan berfungsi. Sebaiknya sediakan...

    by venez - Comments: 19 - Views: 1604
  • 04072012
    CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

    Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

    Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah...

    by venez - Comments: 6 - Views: 596
  • 12022012
    okayy finally got around to write this

    I woke up to the sound of Japanese octopus porn.I guess my roommate just got home . It was 5.30 AM cold as balls .We were in the middle of Pre-deployment training so naturally i didn't felt like going to work..urghh the water heater is out again.nothing new in this fucked up barracks.Can't wait to move out and get my own house and a roommate who isn't a psychopath

    Never knew how boring garrison life is.mundane BS and same shit all day.I wish the deployment would come faster.as I head to the field I pass the Officers side base housing...

    by heavyduty - Comments: 4 - Views: 526
  • 01112011
    Habis 20 page saya baca.

    Selama saya duduk dengan mak ayah, dah 11 rumah kami duduk - setiap rumah ada kisah paranormal - dan kami pindah pun sebab ada rumah yang terlalu angker sampai tak tahan terpaksa angkat kaki...

    Dalam keluarga, mak dan sayalah yang paling sensitif. Sampai sekarang, mak tak boleh tidur baring - dah dekat 10 tahun dah - sebab nanti akan diganggu.

    11 rumah punya kisah memang banyaklah, tak habis kot nak cerita kat sini. Kami tak ada yang bertenggek ke, yang tindih ke... Kami jenis yang kena gegar katil, kena tarik bantal, kena gigit, kena cakar,...

    by chelicera - Comments: 72 - Views: 5856
  • 16092011
    it is a quiet and dark night.the glow of the monitor is the only thing keeping me from taking out my NVGs(helmet flashlight).the faint squirms of jacobs are heard as he tries to clear a jam on his minimi(printer).i look around for movements as i try to stave off boredom in this rack shack of a FOB(office).the air is dry and cold,reminds me of fort bragg .there are still a couple of people awake,i guess praying 5 times a day dont make them tired huh?the familiar crackle sound of a cheap radio is heard.'raptor 2-1,this is raptor 2 ACTUAL.reports of movement at north bound sector,confirm the sightings.over'..'this...

    by heavyduty - Comments: 47 - Views: 2388
  • 03092011
    korek punya korek jumpa gak speech lama aku... speech nih aku bagi masa kursus SOC tahun 2008 dulu berkenaan Leader's Profile yang aku pilih sebagai idola, amacam?


    Assalamualaikum and a very good morning to our guest assessor and my fellow coursemate. We will celebrate our 51th National Day this August. For the past 51 years since we were free from colonials, our lives had improve a lot. With five Prime Ministers, we had achieved so many things and either in our economic matters or other facilities. Out of five, Tun Mahathir Mohamed had brought Malaysia and Malaysians to the best...

    by venez - Comments: 19 - Views: 6389
  • 01072011
    :1: Aku saja letak tajuk ni sebab aku lihat kat sini ramai minat
    JAV lah hehhee sori..Naruto lah.. Manga lah etc

    Oleh sebab aku takada Blog aku tumpang sekaki boleh kan kan kan alien

    Masih Adakah Lebaran Syawal Untukku di Bumi Sakura

    Sebenarnya Thread ni akan bersambung2 ibarat sebuah Cerpen

    ...

    by samuraisan - Comments: 143 - Views: 10008
  • 06062011
     
    Tiba2 semua orang tak ada duit.
    Ni mungkin tak berlaku di tempat lain, aku andaikan berlaku kat kawasan Masjid Tanah ni. Rata2 peniaga Melayu mendominasi antara 50-60% sebagai peniaga atau pekedai kecil2lan. Antaranya rakan2 yang selalu juga bersembang. Dalam masa 6 bulan dan lebih teruknya 3 bulan terbaru ni... fenomena pembeli hilang kuasa beli. Samada tiada duit atau penjimatan yg lebih ketat dari masa2 sebelumnya.

    Peniaga kedai makan mengadu kehilangan pelanggan hingga ke separuh dari sebelumnya, ada yg mengadu banyak lauk pauk tak habis dan yg paling teruk sekali ada yg terpaksa menutup perniagaan. Kedai komputer...

    by powerw00t - Comments: 38 - Views: 1952
  • 25052011
    Pagi tadi ada majlis penyampaian netbook 1Malaysia pelbagai jenama kepada budak2 sekolah menengah kat tempat aku ni, jumlah yg dibahagi2kan ada ratusanlah jugak. Majlis tu dianjurkan oleh pelbagai pihak yg mungkin jugak melibatkan Kementerian Pelajaran (Pendidikan?), tim DUN, TM dan jugak beberapa badan swasta lain. Dengar khabar Ketua Menteri Melaka yg menyampaikan sumbangan, atau ADUN.... wallahualam. Aku tak tahu lebih lanjut sebab pergi kerja. Cuma yg menarik perhatian aku ialah TM Point bergerak yg ada kat situ, sebab nak bayar bil streamyx yg kiranya dah tertunggaklah jugak. Bayar sebulan...

    by powerw00t - Comments: 31 - Views: 7982
 

Users browsing this forum: None
Moderators

atreyudevil, innocentti, yaminz, mumuchi, marc_zman, alphawolf, Moderators

Permissions in this forum:

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Legend
  • New posts New posts
  • New posts [ Popular ] New posts [ Popular ]
  • New posts [ Locked ] New posts [ Locked ]
  • No new posts No new posts
  • No new posts [ Popular ] No new posts [ Popular ]
  • No new posts [ Locked ] No new posts [ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement